top of page
Рисунок8.jpg

1 вересня

1 вересня 2020 року є дуже незвичним для учнів та вчителів, адже вперше школа розпочала навчання в умовах пандемії. Проте свою радість чи сум  від початку навчання учні не можуть приховати.
У закладах освіти  Торговицького НВО пройшли традиційні лінійки  за спеціальними правилами. А також  були проведені квести, конкурси. На першому уроці класні керівники ознайомили учнів з правилами роботи в умовах карантину.

 Учасники освітнього процесу! Доброго шляху!

Рисунок2.jpg

Тиждень на тему «Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!»


У період із 7 по 11 вересня у закладах освіти  Торговицького НВО  був проведений Тиждень на тему «Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!».

Ігри, конкурси, квести проводились на свіжому повітрі. Здобувачі освіти малювали малюнки, розгадували загадки та кросворди на відповідну тематику.

Традиційно, у Нерубайській школі відбувся веломарафон.  В день підбиття підсумків, переможців нагородили грамотами, подяками.

Рисунок4.jpg

Олімпійський Тиждень


В рамках Олімпійського Тижня, в закладах освіти Торговицького НВО, були проведені Олімпійські уроки „Від Олімпії до наших днів»; „Хто ти, майбутній олімпійцю? ”; „Олімпійське сузір’я України”; конкурс на кращий малюнок „Ми – майбутні олімпійці” та  фотографію зі спортивної тематики; тематичні виставки та стенди: „Історія Олімпійських ігор”, „Олімпійська символіка”. Протягом Олімпійського тижня школярі ознайомилися з  ідеями олімпізму, історією розвитку Олімпійських держав, олімпійськими традиціями, звичаями та легендами різних країн світу, досягненнями України в галузях спорту. 

 Вчителем фізкультури Нерубайського закладу освіти Майдебурою С..А. був  проведений Олімпійський урок на тему: «Відродження олімпійських ігор сучасності»

изображение_viber_2020-09-29_14-50-13.jp

Диво природи – ліс

Ліс -  справжій, живий скарб нашої землі.  Це душа всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка лісу несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх.

До Дня працівника лісу, який цього року святкували 20 вересня, у Торговицькому закладі освіти імені Є.Ф.Маланюка Торговицького НВО  вихователь Слюсаренко Г.Г. провела виховний захід «Диво природи – це ліс».

   В Україні планують велике озеленення: буде висаджено 1 млн. дерев. Здобувачі освіти Торговицького НВО виявили бажання долучитися до цієї акції.

20200921_104419.jpg

Міжнародний день миру


З нагоди Дня миру у  закладах освіти Торговицького НВО пройшли тематичні заходи: конкурс плакатів «Україна хоче Миру»; години спілкування «Мир на землі – радість у родині», у шкільних бібліотеках організовані книжкові виставки «Під мирним небом».

У Торговицькому закладі освіти класний керівник 4 класу Ювженко С.О. та музичний керівник Миронюк С.В. провели захід приурочений цій події. Патріотичне, насичене яскравими подіями свято запам’ятається запрошеним  і здобувачам освіти

Рисунок5.jpg


День партизанської слави України щороку відзначається 22 вересня. Це свято створене, щоб не забувати українських військових, які билися з фашистськими окупантами. Саме 22 вересня вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні. У закладах освіти Торговицького НВО   22 вересня  пройшов ряд заходів. Інформаційні хвилинки, тематичні виставки у бібліотеках, години спілкування на відповідну тематику.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих односельчан у роки  Другої світової війни учні  Нерубайського  закладу освіти.

Детальніше
изображение_viber_2020-09-28_10-20-50.jp

27 вересня - Всесвітній день туризму

 По-різному святкували  Всесвітній день туризму у закладах освіти Торговицького НВО. У Кам’янецькому закладі освіти учні, під керівництвом Маєвського Віталія Івановича, долали умовну смугу перешкод, а учні Свердликівського закладу освіти Торговицького НВО відвідали село Карбівку, що знаходиться у Добровеличківському районі,  де реалізується інвестиційний проект «Центр зеленого туризму «Степограй». Незабутні враження від перебування в хаті-музеї, де оформлено етнографічну експозицію, що містить різноманітні предмети побуту; мальовничого ставка та штучно насадженого соснового лісу, поблизу якого облаштовано господарський двір з цесарками, фазанами, лебедями, страусами, перепелами, павичами, голубами. Також тут облаштовано вольєр для напіввільного утримання та розведення диких кабанів, кіз, лам в умовах, наближених до природних.

изображение_viber_2020-09-29_16-33-181.j

День народження Сухомлинського

 Педагог, письменник, поет, публіцист, заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук.

Василь Олександрович Сухомлинський написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Твори В. Сухомлинського видані 53-а мовами світу, загальним тиражем майже 15 млн примірників. Книга «Серце віддаю дітям» перекладена на 30 мов світу і витримала 54 видання.

У цей день у закладах освіти Торговицького НВО пройшли виховні години «Серце віддаю дітям», бібліотечні уроки «Сторінками творів В.О.Сухомлинського». Учні молодших класів читали та обговорювали твори Учителя.

Голотова Марина Анатоліївна,  провела виховний захід у 3 класі Торговицького ЗЗСО присвячений пам’яті  В.О.Сухомлинського. Учні здійснили віртуальну подорож по рідним місцям Василя Олександровича, послухали його казки, взяли участь в обговоренні.

изображение_viber_2020-09-30_11-46-071.j

Сьогодні – 79-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, які нацисти вчинили у 1941-1943 роках. День пам’яті Жертв Бабиного Яру Україна відзначає щороку 29 вересня.

29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року вони вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч людей, в тому числі і дітей.

За роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тис. людей – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричних лікарень та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Бабин Яр назвали спільною трагедією єврейського і українського народів.

У закладах освіти Торговицького НВО пройшли інформаційні хвилинки, уроки пам’яті, бесіди, перегляд документальних фільмів на відповідну тематику.

Скупенко Мирослава Валеріївна, вчитель історії Торговицького ЗЗСО, провела урок пам’яті  «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства»

KK0NspMH.png

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек.


Шановні бібліотекарі!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

 Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу.

Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, миру, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.

 

 

               З повагою та любов’ю адміністрація Торговицького НВО

Без названия.jpg


           Дорогі вчителі!

Прийміть щирі вітання з професійним святом з Днем вчителя!

Немає завдання більш благородного , ніж давати людям знання, готувати їх до життя в суспільстві. Адже найкраща професія на землі, найвідповідальніша і сама необхідна для суспільства - Вчитель.

Всім, що становить самі основи цивілізації, людство зобов'язане людям, які непросто володіють знаннями, але можуть донести ці знання до своїх учнів. У цей святковий день від усього серця бажаю Вам доброго здоров'я, сімейного благополуччя, щастя та успіхів у всіх справах і починаннях!

 

З повагою та любов’ю адміністрація Торговицького НВО

Рисунок1.jpg

Нехай земля вам буде небом 


6 жовтня о 10.00 в Харкові на площі Свободи розпочнеться церемонія прощання  з екіпажем, військовими та курсантами літака АН 26, який зазнав катастрофи під Чугуєвом 25 вересня. Там збираються люди, аби вшанувати пам'ять загиблих курсантів. Після цього тіла загиблих автобусами та гвинтокрилами доправлять до населених пунктів, звідки вони родом. А це 11 областей.

Учні першого класу НУШ Торговицького ЗЗСО, під керівництвом класного керівника Линник Наталії Юріївни, створили куточок пам’яті!

Ми, трудовий колектив Торговицького НВО, здобувачі освіти, батьки, односельці сумуємо з рідними, близьким, знайомими.

Сумуємо з Україною!

Нехай земля вам буде небом!

IMG-825c88b011af2f27e389f9dba0d5a575-V.j

ІІІ Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин»

З метою покращення ситуації безвідповідального та жорстокого ставлення до тварин, що склалася сьогодні в Україні та з метою реалізації статті 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», у закладах освіти Торговицького НВО 5 та 6 жовтня  2020 року був проведений «ІІІ Всеукраїнський урок доброти»  у формі інтерактивних занять, виховного заходу.

Керівник гуртка СЮН Торговицького НВО Котюжанська Олена Олександрівна провела інтерактивне заняття  у 3-4 класах на тему «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», на якому здобувачі освіти  обговорювали важливі питання ставлення до пухнастих, піклування про них, відповідальне поводження, а також  наповнили добрими справами Торбинку доброти.

Класний керівник 2 класу Торговицького ЗЗСО Клименко Валентина Іванівна провела бесіду із здобувачами освіти, склали колективний вірш про улюбленця собаку, розфарбували малюнки із зображенням домашніх тварин.

20201009_092914.jpg

Районний конкурс - виставка виробів з природного матеріалу «Осіння фантазія»

З метою пропаганди серед учнівської молоді бережливого ставлення до природи, розвитку творчої ініціативи та пізнавальної діяльності учнів, стимулюванню розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням природного матеріалу, 9 жовтня, на базі СЮН Торговицького НВО, відбувся районний заочний  конкурс - виставка виробів з природного матеріалу «Осіння фантазія» .

 Вражало різноманіття  матеріалів і фантазія учасників. 

    Дякуємо всім  за участь у виставці та за свято, готуючись до якого можна проявити свої осінні фантазії, уміння в поробках з природного матеріалу та насолодитися золотими кольорами осені, запахом її дарів.

150.jpg

День українського козацтва і захисника України

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.

Учні Торговицького НВО мають певні знання про козаків. Але дякуючи цьому святу, вони ще раз переконалися: унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

    Напередодні свята в закладах освіти Торговицького НВО були проведені уроки мужності, у шкільних бібліотеках створені тематичні виставки «Сторінками козацької слави», проведені виставки малюнків та плакатів «Славні козаки».

    Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

28-zhovtnya--Den-vizvolennya-Ukrani-vid-

28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, у закладах освіти Торговицького НВО відзначали (дистанційно) 76-у річницю визволення України від фашистських загарбників.

Звільнення від ворога рідної української землі далося дорогою ціною. Тяжкі, кровопролитні бої забрали тисячі людських життів, але кожен відвойований плацдарм, кожне звільнене місто й село, кожна навіть маленька перемога наближали спільну перемогу. Найщиріші слова подяки висловлюємо нашим батькам, дідам, прадідам, які ціною  неймовірних страждань вибороли право на життя і свободу українського народу, віддали всі свої сили, досвід і талант відбудові країни, піднявши її з попелу згарищ. Їх мужність і відвага, героїзм і нескореність духу є зразком для прийдешніх поколінь.

qbwidkjj1wsrzd1l.jpg

Міжнародний день Чорного моря.

31 жовтня 1996 року шість причорноморських країн - Україна, Болгарія, Румунія, Туреччина, Росія та Грузія - підписали Стратегічний план дій по реабілітації та захисту Чорного моря. В честь події 31 жовтня призначили Міжнародним днем Чорного моря - екологічне свято.


 

Головна мета Дня - привернення уваги міжнародного суспільства до того, яку невиправну шкоду морю наносять вилов риби, забруднення води та глобальне потепління.

20201005_101522.jpg

Навчання з працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Упродовж двох тижнів працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводили навчання із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів із здобувачами освіти  Торговицького НВО.

image.jpg

День української писемності та мови

У понеділок, 9 листопада, в нашій країні відзначають День української писемності та мови. Свято відзначають у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

Традиційно до свята проводиться радіодиктант національної єдності. Таку акцію започаткували 2000 року. Так, щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з'ясувати, чи добре знають українську мову.

изображение_viber_2020-11-15_21-33-24.jp

2-й етап Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: «Світлофор нам всім моргає, до порядку закликає!»

У період з 09 до 15 листопада 2020 року у закладах загальної середньої  освіти Торговицького НВО пройшов 2-й етап Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему ʺСвітлофор нам всім моргає, до порядку закликає!″

У рамках тижня проведено конкурси, вікторини, виставки дитячих малюнків з тематики безпеки дорожнього руху. 13 листопада проведено щорічний Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху в рамках національного проекту «Безпечна країна»

НОВОСТИ

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

ПОДРОБНЕЕ

ИНВЕСТИЦИИ В АКЦИИ

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

ПОДРОБНЕЕ

ЗЕМЛЯ

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

ПОДРОБНЕЕ

Технологии

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

ПОДРОБНЕЕ
20201116_132021.jpg

13 листопада – Всесвітній день доброти.

 Доброта - якість, яка цінується незалежно від свята, тому проявляти її варто не тільки сьогодні. Але сьогодні можна зробити ще більше добрих справ, ніж зазвичай. Здобувачі освіти Торговицького НВО долучились до відзначення цьго свята.
Учні мали можливість підсумувати, які добрі справи вони зробили,
кому допомогли, сказали добрі слова рідним, друзям, підтримали
тих, кому це потрібно.

Здобувачі освіти 1 класу Торговицької ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка Торговицького НВО провели акцію «Подаруй добро». Для цього виготовили смайлики, розмалювали їх і подарували друзям, знайомим, батькам.
Кожна людина може і повинна в собі зрощувати добро. Якщо
хочеш щирих стосунків, то пам’ятай,що добро починається з тебе.

IMG-950f6792c48956e04c8192ab4a98966b-V.j

Районний заочний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу  «Український сувенір» 

    З метою виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва та стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів та технік     17 листопада був проведений заочний районний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір». Здобувачі освіти Торговицького НВО взяли участь у виставці і здобули перемогу, зокрема учні Торговицької ЗШ здобули І та ІІ призові місця, Кам’янецької ЗШ – два ІІІ призових місць у двох вікових категоріях, Свердликівської ЗШ – ІІІ місце, Нерубайської ЗШ – ІІІ  місце.

Щиро дякуємо переможцям та організаторам виставки-конкурсу.

den_logoped_edited.jpg

14 листопада - Міжнародний день логопеда

Помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Корекція звуковимови - це тільки верхівка айсберга. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи. 

   У «Міжнародний День логопеда» ми приєднуємося до численних привітань на адресу нашого незамінного вчителя-логопеда Добровольської Ольги Петрівни і бажаємо їй міцного здоров’я, успіхів у їх нелегкій праці, родинного тепла і простого людського щастя!

Зі святом вас, дорога Ольга Петрівна!                          

IMG-fbdac8889845ef9dbcf7f80ff471394c-V.j

Міжнародний день толерантності

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками освітнього процесу для учнів  Торговицького НВО  проведено розвиваючо-інформативні тренінги, години спілкування, бесіди. Проведені заходи дали можливість здобувачам освіти ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

изображение_viber_2020-11-20_14-47-175.j

День гідності і свободи

Хвилиною мовчання вшанували учні  героїв  – учасників Євромайдану, героїв Небесної  сотні, воїнів  АТО.

 Вчителі історії провели тематичні уроки, здобувачі освіти середніх та старших класів переглянули відеоролик про «Революцію Гідності».

Павлюк М.В., учитель історії Кам’янецької  ЗШ І-ІІІ ступенів Торговицького НВО, провів бесіду на тему «Ми – українці».

Для збереження світлої пам’яті всіх героїв Майдану та воїнів-захисників України, які загинули за гідність і свободу нашої Вітчизни у закладах освіти Торговицького НВО запалили свічки.

День був насиченим! Віримо в світле майбутнє нашої країни!

Слава Україні!

Героям слава!

128197452_832045954225971_48575214294190

День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.  Всеукраїнська акція  «Засвіти свічку»

24 листопада 2020 року організаторами виховного процесу спільно з клубними та бібліотечними працівниками, дітьми та вчителями  закладів освіти Торговицького НВО біля пам’ятників жертвам голодомору 1932-33 рр. проведено години пам’яті „Вогонь скорботи в серці на віки”.

Ту страшну трагедію, яку пережив український народ у 30-х роках, не знав, мабуть, жоден народ в історії людства.

Сьогодні, у селі Нерубака запалили свічку пам’яті. Ми бережемо пам’ять про всіх невинно закатованих.

По закінченню мітингу-реквієму усі присутні поставили свічки і квіти до пам’ятника.

144887.jpg

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі  СНІДом.

 У цей день акцентується увага на тому яку серйозну загрозу для життя 

людей в усьому світі становить ця глобальна проблема. І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави.

Цьогорічна тема Всесвітнього дня боротьби проти СНІДу – “Припинення епідемії ВІЛ / СНІДу: стійкість і вплив”.

 СНІД – світова проблема, і бути небайдужим – наш обов’язок! 

unnamed (1).jpg

Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Вони не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Адже ми всі рівні перед Богом.

Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

волонтери.jpg

Міжнародний день волонтерів

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Свій вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь у акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Також цей день можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, шкіл-інтернатів, будинків для людей похилого віку, лікарень швидкої допомоги та ін.

Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2013 – саме  Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке поступово виросло в потужний громадянський рух.

Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі, Україна вистояла й зберегла незалежність.

20191017_131852.jpg

Обласний конкурс "Кімнатні рослини

Керівник гуртків станції юних натуралістів Торговицького НВО Кичак Ірина Іванівна, разом із своїми вихованцями, взяли участь у обласному конкурсі "Кімнатні рослини" і здобули ІІІ призове місце. Щиро вітаємо переможців і дякуємо     Ірині Іванівній за плідну працю!

__den_zbroynih_sil_ukrayini___chiye_svya

6 грудня - День Збройних сил України

За традицією, 6 грудня вітають усіх військових, а надто тих, хто захищає східні рубежі нашої країни. Зараз це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги. В цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну,  та всім тим, хто несе військову службу в зоні АТО, за відданість українській державі, незламну силу волі та безстрашність.

 Слава Україні! З Днем Збройних сил!

%D0%9C%D1%96%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%

10 грудня - Міжнародний день прав людини

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів. Нині чимало країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції.
Головна мета цього свята – проголошення рівності всіх громадян, що є необхідною передумовою свободи, справедливості та миру.

131286559_842006089896624_73859398044327

Андріївські вечорниці

День Андрія - одне із свят, яке завжди святкували наші батьки, діди, прадіди. Відзначають його 13 грудня і вважають днем пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових - Андрія Первозванного.

 Цей день є одним із найцікавіших і найтаємничіших, коли відбуваються заклинання й угадування майбутнього. Вечорниці на Андрія присвячені веселощам, іграм, музиці, обрядовим церемоніям і забавам. Невід’ємним компонентом цього свята є всіляке ворожіння, насамперед ворожіння про шлюб.

Здобувачі освіти 9 класу Нерубайської школи, вчителі, педагог організатор Бакаєва Надія Герасимівна   не залишились осторонь цього дійства. 14 грудня  було проведено вечір відпочинку "Андріївські вечорниці". Захід потішив чудовою організацією: піснями, віршами, гуморесками.

изображение_viber_2020-12-14_17-53-172 (

В день чергової річниці завершення будівництва саркофага над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, в закладах освіти Торговицького НВО вшановують відважних ліквідаторів, які неймовірними зусиллями, ціною свого здоров’я і навіть життя захистили світ від смертоносної радіації. Минуло 34 роки з того часу, а чорнобильські рани досі болять. 

У закладах освіти Торговицького НВО були проведені уроки звитяги, на яких  вшановували відважних ліквідаторів, які живуть поруч з нами, і вклонялися пам’яті тих, хто пішов у вічність.

24461885.jpg

День Святого Миколая

Рік добігає кінця і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити дітей і дорослих за їх добрі вчинки.

Хай Миколай у вишиванці
Розбудить подарунком вранці.
І принесе у вашу хату
Добробут, радості багато.
Розбудить приспані надії,
Зернятко щастя хай посіє.
Зігріє гумором, любов'ю,
І принесе вам всім здоров'я.

З любов’ю  колектив Торговицького НВО

20201223_120432.jpg

Вітаю!!!

Усе менше й менше часу залишається до настання Нового 2021-го року.

То ж хочу привітати  весь наш дружний колектив, здобувачів освіти Торговицького НВО та їх рідних.

 

З Новим роком! Бажаю, щоб тільки щастя входило в ваш будинок, а з ним здоров'я,  любов і удача.
Нехай 2021 рік виявиться щасливим: багатим і барвистим, мирним і яскравим, здоровим і чарівним, успішним і бадьорим, перспективним і дивним, радісним і захоплюючим.
Щоб стало більше тепла, відкрилося більше можливостей, з'явилися неймовірні перспективи, нові друзі. Нехай збудеться найзаповітніше!



З любов’ю  і повагою директор Торговицького НВО Аліщенко А.І.

bf18468e0e5cd7e3217c22847552936b.jpg

Різдво 

Різдво – це тихе сімейне свято. Очікування першої зірки, що сповістила про народження Божого Сина, перетворюється в очікування дива і казкових перетворень.
Вітаємо вас, трудовий колектив, здобувачі освіти, батьки, зі світлою радістю, з чарівним Різдвом! Нехай в душі живе завжди надія,  нехай любов тріумфує, а віра не покидає ніколи! Бажаємо, щоб життя не випробовувало на міцність і підкладало тільки приємні сюрпризи.

 

З любов’ю  колектив Торговицького НВО

82444373_1496111433876819_15563628709402

День пам’яті «кіборгів»

Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери тримали оборону ДАПу.

«Кіборгами» нескорених українців назвав сам ворог. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

Перший бій між українськими оборонцями та проросійськими бойовиками за встановлення контролю над Донецьким аеропортом відбувся наприкінці травня 2014 року. Того дня окупанти відступили, зазнавши важких втрат і на кілька місяців відмовились від штурму летовища. Восени 2014-го бойові дії відновилися у значно більшому масштабі…

За весь час оборони Донецького аеропорту загинуло понад 100 українських військових, близько 440 зазнали поранень. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких, на жаль, посмертно.

Вшануємо пам'ять героїв! Вони витримали – не витримав бетон!

Пам’ятаємо...

20201201_084227.jpg

Всесвітній день снігу

Всесвітній день снігу відзначають в третю неділю січня. Цього року природа подарувала нам справжнє свято. Санчата, лижі, ковзани – це лише кілька прикладів зимових розваг. Поки є така нагода, залиште теплі домівки, насолоджуйтесь сонячним морозним днем.

Бережіть красу та здоров’я і не тільки 17 січня і Всесвітній день снігу хай буде привід. Дотримуйтеся здорового способу життя.

Хай щастить!

1485099769_sobok.jpg

22 січня - День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

Акт «Злуки УНР і ЗУНР» став потужнім виявом волі українців до згуртування, свідченням їх самоідентифікації та становленням народу України, як духовно незламної  політичної нації. 

Це був реальний крок до об`єднання українських земель, який і сьогодні істотно впливає на національно-політичні процеси в Україні. 

Святкова дата є достатньо символічною й у наші надскладні часи, коли Україну та її націю намагаються морально знищити та роз’єднати споконвіку міцно скріплені духовні зв’язки.

27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

0-02-0a-30b0547efb574f4d9c1684e9ebe7ec92

Сьогодні вся планета сумує за загиблими та шанує живих, згадуючи про жертви Голокосту. Цей день проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав у пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Це нагадування про всесвітню трагедію, про масове вбивство євреїв у всіх європейських державах.

Голокост — систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих.

У закладах освіти Торговицького НВО були проведені уроки пам’яті, години спілкування, а в шкільних бібліотеках організовані виставки на відповідну тематику.

У Торговицькій ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка Торговицького НВО заступник директора школи з виховної роботи Шевчук Наталія Анатоліївна провела виховний захід в 11 класі на тему «Свіча Голокосту не згасне».    

изображение_viber_2021-01-29_14-08-20 (1

29 січня  1918 року, на Чернігівщині, недалеко від залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, добровольчий Студентський Курінь, що складався із 300 юнаків: студентів Університету імені Святого Володимира, новоствореного Українського Народного Університету та гімназисти Київських гімназій, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч.

Бій тривав лише п’ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.

Уже в березні 1918 року, після підписання більшовиками Брестської мирної угоди і з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій могилі у Києві. Тіла 28 вояків-студентів було перевезено до Києва.

За кілька тижнів після бою під Крутами М. Грушевський писав: “Недаремно пролилася кров тисяч українських інтелігентів та молоді, коли вона принесла духовне визволення від найтяжчого і найшкідливішого московського ярма: добровільно прийнятого духовного закріпачення!”

 

На вшанування пам’яті перших українських “кіборгів” 29 січня в музейній кімнаті села Кам’янече   відбувся урок пам'яті Героїв Крут.

День героїв Небесної сотні

изображение_viber_2021-02-18_16-07-43.jp

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Небесної Сотні, справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людей, європейське майбутнє України. Імена всіх 106 загиблих назавжди залишаться в серцях кожного українця. Нині нашим солдатам, нашим захисникам доводиться продовжувати боротьбу за єдність нашої держави, захищати її кордони.

З метою увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, вшанування подвигу учасників Революції Гідності та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Кам'янецькому закладі освіти були проведені уроки памяті, бібліотечні уроки. 

Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка, і всі присутні схилили голови у хвилині мовчання.

Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. Пам'ять зобов’язує нас не забувати подвиг Героїв Небесної сотні.

Технологии

0-02-0a-30b0547efb574f4d9c1684e9ebe7ec92

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

Небезпеки в Інтернеті можуть підстерігати кожного. Але кібербезпека для дітей особливо важлива, оскільки саме вони найуразливіші перед загрозами в мережі і кіберзлочинністю. З розвитком мережі Інтернет зростає і протиправний контент, частішають випадки агресивної поведінки одних користувачів по відношенню до інших. Щоб уникнути небезпеки для дітей у Торговицькому ЗЗСО у практичного психолога та соціального педагога на блогах оновлені інформаційні сторінки, де розміщено практичну інформацію з Інтернет-безпеки. Розроблені  пам’ятки для батьків та дітей «Безпечний інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу» та «Безпечний інтернет: як уникнути неприємностей у мережі». Вчителі інформатики провели тематичні уроки, підчас яких зосередили увагу на ключових принципах мережевого етикету й безпеки, учителі початкових класів провели конкурси малюнків і плакатів «Я і Інтернет», «Користуйся Інтернетом безпечно!».  Як підсумок роботи,  спільно з учнями сформовано правила безпеки при роботі в мережі Інтернет.

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

НОВОСТИ

Кібербезпека в закладах освіти

ЗЕМЛЯ

Технологии

изображение_viber_2021-03-05_09-21-473.j

Новини із закладів освіти про безпеку в Інтернеті

Торговицький ЗЗСО

Небезпеки в Інтернеті можуть підстерігати кожного. Але кібербезпека для дітей особливо важлива, оскільки саме вони найуразливіші перед загрозами в мережі і кіберзлочинністю. З розвитком мережі Інтернет зростає і протиправний контент, частішають випадки агресивної поведінки одних користувачів по відношенню до інших. Щоб уникнути небезпеки для дітей у Торговицькому ЗЗСО у практичного психолога та соціального педагога на блогах оновлені інформаційні сторінки, де розміщено практичну інформацію з Інтернет-безпеки. Розроблені  пам’ятки для батьків та дітей «Безпечний інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу» та «Безпечний інтернет: як уникнути неприємностей у мережі». Вчителі інформатики провели тематичні уроки, підчас яких зосередили увагу на ключових принципах мережевого етикету й безпеки, учителі початкових класів провели конкурси малюнків і плакатів «Я і Інтернет», «Користуйся Інтернетом безпечно!».  Як підсумок роботи,  спільно з учнями сформовано правила безпеки при роботі в мережі Інтернет.

изображение_viber_2021-03-04_11-37-5723.

Кам'янецький ЗЗСО

Що знають наші діти   про безпеку в інтернеті, чи досить їм буде цих знань, аби вберегтися від проблем? Що можуть зробити батьки і що можна вдіяти для посилення кібербезпеки дітей, адже навіть дорослі не повністю усвідомлюють ризик кіберзагроз, годі й казати про дітей. Отже, постає питання: що можна зробити для безпеки в інтернеті в закладі освіти? Для цього у Кам’янецькому ЗЗСО був проведений тиждень з кібербезпеки. У рамках якого було проведено конкурс малюнків та стіннівок, виховні години «Правила безпечного Інтернету», «Я в мережі Інтернет»,  інформаційно-просвітницький захід «Як не стати жертвою злочинців в соціальних мережах». Здобувачі освіти повинні знати про приховані небезпеки в Інтернеті.

Рисунок1.jpg

 Свердликівський ЗЗСО

Ми живемо в інформаційному середовищі. Комп’ютери, планшети, смартфони, соціальні мережі, електронні щоденники, безконтактна оплата – важко уявити собі сферу життя, в яке ще не проникли сучасні технології. Загальну інформатизацію вже не зупинити, і в той же час не варто ігнорувати приховані в ній небезпеки. Разом з перевагами і можливостями, які дають нам новітні інформаційні технології, особливу увагу варто приділити інформаційній безпеці. У Свердликівському закладі освіти проведений ряд заходів по кібербезпеці. Це вікторина «Наскільки ви захищені від кіберзагроз», читання та обговорення казки  про золоті правила безпечного інтернету, проведено бесіду з елементами тренінгу «Кібербезпека: основи інформаційної безпеки підлітків в інтернеті»

изображение_viber_2021-03-05_09-14-01.jp

Його ім’я носить Торговицький ЗЗСО.

 

О, як забуть Тебе, єдину в світі!
Твій зір мені ясніш за сонце світить,
Твоя далека пісня, як хорал.
Моя весна. Моя, моя Земля.

                                    Є.Маланюк

Євген Филимонович Маланюк народився 1 лютого  1897 року в селищі Архангород, яке розташувалося над річкою Синюхою Херсонської губернії (тепер містечко Новоархангельськ Кіровоградської області)  у родині активіста-просвітянина. Навчався в Єлисаветградській реальній гімназії з 1906 по 1914.

1914 р. — вступив до Петербурзького політехнічного інституту, але не закінчив, бо був мобілізований до Армії УНР. У роки війни закінчив Київську військову школу, служив офіцером у царській армії. 1920 р. — з’являється друком перший вірш. Після поразки УНР назавжди покидає Україну.

Значну частину творчості поета становить поезія, присвячена Батьківщині.

У ОЗО «Торговицький ЗЗСО І-ІІІ с тім Є.Маланюка» пройшов ряд заходів, присвячених творчості поета. У читальній залі бібліотеки Скрипніченко Г.Д презентувала книжкову виставку «Імператор залізних строф», провела віртуальну екскурсію « Є. Маланюк -  письменник, культуролог-публіцист, літературний критик»

изображение_viber_2021-03-05_09-14-21.jp

150-річчя від дня народження поетеси Лесі Українки

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури.

Враховуючи винятковий внесок Лесі Українки у розвиток української літератури, у культурне, освітнє та суспільно-політичне життя України з 22 по 25 лютого у Торговицькому, Кам’янецькому, Свердликівському ЗЗСО  учителями української мови та літератури була проведені виховні година до 150-річчя з дня народження Лесі Українки. У бібліотеках організовані тематичні виставки, проведені бібліотечні уроки.
Учні, під керівництвом бібліотекаря Торговицького ЗЗСО Скрипніченко Г.Д., провели  захід «Сторінками життя Лесі Українки», де  розповіли про поетесу та її творчий шлях, переглянули цікаве відео, ознайомилися з виставкою її творів.

изображение_viber_2021-03-01_23-10-102.j

1 Березня – День котів

Усі, хто любить котів, завше мають від них більше користі, аніж прикрощів. З давніх давен вважали, що кіт – це затишок у домі. Кішки поширені майже на всіх материках, за винятком Австралії, Арктики, Антарктиди і острова Мадагаскар. Серед 36 видів знані: тигри, леви, гепарди, леопарди, рисі, каракали, сніжні барси, манули та інші. Усі без винятку – хижаки та чудові мисливці!

Навіть перебуваючи в тисячах кілометрів від рідних місць, кішки здатні знайти дорогу додому. Вчені пояснюють це тим, що тварина вміє відчувати магнітне поле Землі і безпомилково визначає своє місцезнаходження  на її невидимій карті.

Здобувачі освіти у створених групах виставляли  світлини «Мій домашній улюбленець»

изображение_viber_2021-03-05_09-14-22.jp

Зі святом 8 Березня

Колектив жінок вітаю з Міжнародним днем 8-ме Березня і бажаю усім гарного настрою, міцного здоров’я, добробуту, щасливої долі, сімейної радості, удачі та здійснення заповітних мрій.

Будьте завжди чарівними, загадковими, щирими і доброзичливими, прикрашайте життя чоловіків своєю ерудицією і принадливістю, мудрістю і дбайливістю, працьовитістю і терпеливістю.

Хай буде завжди сонячно у Ваших душах і в оселях.

Зі святом Вас, дорогі жінки!

                          Альберт Аліщенко

Рисунок1.jpg

Тарас Шевченко - велетень духу і співець народної свободи

Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи. Цього року Україна відзначає 207 річницю з дня народження великого українського поета. 

Щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня і багата, як історія народу, викликали захоплення.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім'я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно знане далеко за межами рідного краю.

Тарас Шевченко - поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину-понад тисячу творів.

До 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка  у Торговицькому, Кам’янецькому, Свердликівському закладах освіти були проведені олімпіади, конкурси стіннівок, оформлені тематичні куточки.

 У Свердликівському ЗЗСО проведені літературні читання творів Т.Шевченка

0-02-0a-080c1eba6f1464b903bbc5b6c12e1452

День українського добровольця

 Щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця. Саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області.

12 та 15 березня в ОЗО Торговицькому, Камянецькому  Свердликівському закладах загальної середньої освіти пройшли уроки звитяги на тему: «Гордість і пам’ять», «Ми славимо мужність і подвиг ваш», «Люди, що несуть державу у своїх душах», «Мужність, патріотизм, пам’ять бійців – добровольців» та ін. У шкільних бібліотеках оформлені тематичні виставки літератури та періодики.

В ОЗО «Торговицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Є.Маланюка класний керівник Попільняк В.В. провела в 6 класі урок звитяги «Вони для нас вибирають життя», на якому вшанували мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

unnamed (1).jpg

Про ризики в Інтернеті

Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті.

           Зауважуємо, що право дитини на безпеку та захист є базовим та поширюється на її життєдіяльність як онлайн, так і офлайн. Разом з тим, не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право отримувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, громади загалом. Залучення батьків до освітнього процесу, налагодження ефективних партнерських відносин сприятиме не лише ефективному досягненню результатів навчання, а й формуванню безпечного освітнього та родинного середовища для дитини.

       Комунікація у віртуальному просторі має свої особливості. Так, інформаційно-комунікаційні технології є важливим інструментом у житті дітей під час здобуття освіти, соціалізації, самореалізації. Водночас, бесконтрольне та безвідповідальне їх використання містить ризики для здоров’я, розвитку та благополуччям дітей, зокрема:

 контактні ризики (сексуальнї експлуатації та зловживання, домагання для сексуальних цілей («грумінг», розбещення), онлайн-вербування дітей для вчинення злочинів, участь у екстремістських політичних чи релігійних рухах або для цілей торгівлі людьми);

ризики контенту (принизливе та стереотипне зображення та надмірна сексуалізація жінок та дітей; зображення та популяризація насильства та нанесення собі ушкоджень, зокрема, самогубств; принизливі, дискримінаційні або расистські вирази або заклик до такої поведінки; реклама, контент для дорослих);

 ризики поведінки (залякування, переслідування та інші форми утисків, розповсюдження без отримання згоди сексуальних зображень, шантаж, висловлювання ненависті, хакерство, азартні ігри, незаконне завантаження або інші порушення прав інтелектуальної власності, комерційна експлуатація);

 ризики для здоров’я (надмірне використання призводить до позбавлення сну та фізичної шкода).

   Всі перераховані вище ризики не є вичерпними, постійно оновлюються та здатні негативно вплинути на фізичне, емоційне та психологічне благополуччя дитини.

unnamed (3).jpg

Всесвітній день водних ресурсів

Вода - колиска життя. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот - рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Наше тіло на 80% складається з цієї унікального речовини, у водному середовищі відбуваються всі обмінні процеси в організмі.

Вода потрібна нам кожного дня - ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, миття, охолодження, нагрівання й майже на кожному етапі виробництва товарів. Хоча понад 70% поверхні Землі вкрито водою, тільки близько 3% цієї води є прісними. Тільки третина прісної води доступна людині, інша зберігається в льодовиках. Більшу частину вільної води складають ґрунтові води. Таким чином, річки і озера містять всього лише близько 0,3% прісної води світу.

 

Для людини дуже важливо пити чисту воду - це одна з основних складових здоров'я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.
 
Зараз стає очевидним, що ми споживаємо дуже багато води, більше, ніж Планета може відновити і очистити.

Понад мільярд людей на планеті не мають доступу до чистої питної води і ще 2.6 мільярда відчувають нестачу води для потреб гігієни. Більшість з них живуть в бідних країнах. В Африці, наприклад, більше половини населення страждають від 6 серйозних хвороб, пов'язаних з водою. Від цих хвороб гинуть мільйони дітей по всьому світу. На думку експертів політичні конфлікти наступного століття будуть пов'язані зі скороченням запасів питної води.

Бережіть воду! 

164841256_133563965436600_76330147278367

Свій голос віддаю на захист природи

За підсумками проведення першого етапу обласного конкурсу «Свій голос віддаю на захист природи», який відбувся протягом 05-18 березня, перше, друге та третє призові місця здобули учні Торговицького ЗЗСО, Свердликівського ЗЗСО, Кам’янецького ЗЗСО. А в номінації «Літературний твір» здобувачі освіти наших трьох закладів теж здобули перемогу.

Щиро дякуємо нашим талановитим, творчим, винахідливим, старанним учням та їх наставникам!

Вітаємо з перемогою!

Нагорода

изображение_viber_2021-03-28_23-14-49.jp

На даний час на сході України знаходиться чимало  патріотів, які без вагань покинули сім’ю, дім, роботу та пішли захищати рідну землю від підступного ворога. А вдома їх терпляче чекають та моляться, щоб їх батько, син, брат чи чоловік повернувся живим. А нам в свою чергу хочеться висловити слова подяки всім тим, хто з честю виконав свій  обов’язок перед Батьківщиною, своєю родиною, обов’язок –захищати свою державу, її незалежність та територіальну цілісність.

 Серед таких є учень Торговицької ЗШ І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка Кулик Іван Миколайович, який 26.03.2021 року одержав нагороду нагрудний знак "За мужність і відвагу". Вручав нагороду голова  спілки учасників бойових дій на сході України Михайлик Олександр Олександрович.

Щиро вітаємо і бажаємо здоров'я,  щастя та мирного неба над головою.

 Пишаємося тобою, Іван Миколайович!


ИНВЕСТИЦИИ В АКЦИИ

изображение_viber_2021-03-28_23-14-49.jp

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

ЗЕМЛЯ

изображение_viber_2021-03-28_23-14-49.jp

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

Технологии

изображение_viber_2021-03-28_23-14-49.jp

Держите клиентов в курсе происходящего. Добавьте собственный контент: фотографии, тексты, ссылки. Или подключите данные коллекции.

bottom of page